Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educaţiei descurajează trecerea unităţilor de învăţământ la ”orarul de iarnă”, prin care reduc durata orelor de curs şi a pauzelor: În condiţiile met

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să susţină şcolile să păstreze orarul normal şi să descurajeze trecere la ”orarul de iarnă”, după ce unele unităţi de învăţământ au redus durata orelor de curs şi a pauzelor. Reprezentanţii ministerului au arătat că situaţia meteorologică actuală nu justifică astfel de decizii de reducere a programului, potrivit news.ro.

Ministerul Educaţiei arată, marţi, într-un comunicat de presă, că descurajează practicile unităţilor de învăţământ care trec la ”orarul de iarnă” şi reduc durata orelor şi a pauzelor.

Potrivit sursei citate, în fundamentarea acestor decizii, şcolile invocă art.11, alin. (8) din ROFUIP, care prevede că, ”în situaţii speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar”.

”Considerăm că, în condiţiile meteorologice pe care le putem observa cu toţii, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreţionară şi inadecvată. Date fiind pierderile în învăţare generate de perioada pandemiei, orice minut de şcoală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor şcolare o adresă prin care am solicitat ca şcolile să fie susţinute să-şi păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea faţă de obiceiul trecerii la «programul de iarnă». Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii şi părinţii să susţină apelul pe care l-am lansat şi să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici şi acţiuni ce pot conduce la pierderi de învăţare”, transmit reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Adresa a fost trimisă în contexul unei petiţii iniţiate de părinţi şi al semnălării a două situaţii în care şcolile au redus durata programului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.