Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Educației propune evaluarea la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în perioada 13-29 mai

Inquam Photos / Octav Ganea
ministerul educatiei

Ministerul Educației propune ca evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a să aibă loc între 13 și 29 mai.

În următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, conducerea ministerului va supune atenției partenerilor de dialog Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în acest an școlar, potrivit mediafax.

Astfel, potrivit propunerii, evaluarea competențelor fundamentale la sfârșitul clasei a II-a va începe în 13 mai cu Limba română (scris), în aceeași zi urmând să aibă loc și proba la Limba maternă (scris). În 14 și în 15 ani ar urma să aibă loc probele de citit la Limba română și Limba maternă, în 16 mai proba de Matematică și Științe ale naturii, iar în 17 mai proba la Limba română pentru minoritățile naționale.

Calendarul evaluării la finalul clasei a IV-a predeve ca în 21 mai să aibă loc evaluarea la Limba română, în 22 mai la Matematică, iar în 23 mai la Limba maternă.

La clasa a VI-a, probele la Limba română și Matematică și Științe ale naturii sunt prevăzute să aibă loc în 28 și 29 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.