Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanțelor acordă ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei pentru cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei

ministerul finantelor

Cinci companii cu proiecte de investiţii de 230 de milioane de lei vor primi ajutoare de stat în valoare de 98 de milioane de lei, acordurile de finanţare în acest sens fiind semnate vineri de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Captură RECORD a ofițerilor antidrog: peste 900 de kilograme de heroină într-o operațiune de trafic INTERNAȚIONAL

"Proiectele aprobate vor crea 354 noi locuri de muncă, au o valoare totală de peste 230 milioane de lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 98 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt: Pet Star Recycling SRL - proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de granule şi fulgi din reciclarea deşeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei; Varta Microbattery SRL - proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţinute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei; President Premium Medcenter SRL - proiectul vizează înfiinţarea unui spital de recuperare medicală (neurologică şi ortopedică) prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei; GMB România Auto Industry SRL - proiectul vizează înfiinţarea unei noi unităţi de producţie pentru componente de motor automobile (pompă de apă şi corp valvă), prin realizarea unei construcţii şi achiziţionarea de instalaţii tehnice şi echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei; Oil Services Limited Eastern Europe SRL - proiectul vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de piese metalice şi subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,67 milioane de lei.

Ajutoarele de stat sunt acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore (807/2014).

"Am reuşit să semnăm în mai puţin de patru luni 19 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de aproximativ 2,6 miliarde lei. Este o premieră din 2014 de la deschiderea schemei de ajutor de stat. Ajutorul de stat acordat de Guvernul României pentru cele 19 investiţii este important - 948 milioane lei. Toate aceste investiţii aduc valoare adăugată economiei româneşti, dar şi beneficii sociale importante prin crearea a peste 3.500 de locuri de muncă. Vom continua să încurajăm mediul economic din România şi anul viitor prin alocarea de sume importante de ajutor de stat", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

Bugetul total alocat, în 2018, schemei de ajutor de stat a depăşit 1,6 miliarde de lei.

"Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014 iar una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro", precizează Ministerul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.