Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute 6,48 miliarde de lei în luna iunie

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,7 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 780 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 6,48 de miliarde de lei, este cu 690 de milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în mai, de 5,79 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, potrivit Agerpres.

Conform prospectului publicat marţi în Monitorul Oficial, instituţia a programat, în data de 22 iunie, o licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 500 milioane de lei, cu scadenţa în 29 mai 2024.

De asemenea, pe parcursul lunii iunie vor fi lansate opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 5,2 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (780 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate cinci licitaţii pentru emisiuni de 700 de milioane de lei, în zilele de 12 iunie, 19 iunie, 26 iunie (două licitaţii) şi în 29 iunie, două licitaţii pentru emisiuni de 600 milioane lei, una în 8 iunie, iar cealaltă în 15 iunie, şi o licitaţie pentru o emisiune de 500 milioane lei, în data de 22 iunie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.