Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul german al Apărării investighează aproape 400 de soldaţi suspectaţi de legături cu extrema-dreaptă

General History
armata germania

Ministerul german al Apărării a confirmat vineri că serviciul său secret (MAD) a deschis 391 de investigaţii pentru tot atâţia soldaţi bănuiţi de legături cu extrema-dreaptă, iar de la începutul anului trei au fost excluşi din armată din acest motiv, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt a precizat că din cele 391 de anchete, 286 au fost iniţiate anul acesta. 

Printre cei trei soldaţi excluşi din armată se numără şi Franco A., arestat în aprilie după ce s-a descoperit că a reuşit să se înregistreze ca refugiat sirian, cu intenţia probabilă de a comite de atacuri contra migranţilor. 

Ceilalţi doi erau membri ai Partidului Naţional-Democrat German (NPD), formaţiunea politică pe care autorităţile au încercat să o scoată de două ori în afara legii din cauza legăturilor ei cu grupuscule neonaziste. 

Arestarea lui Franco A. a determinat Ministerul Apărării să iniţieze o anchetă extinsă în unităţile militare pentru a identifica orice caz suspect, demers în cadrul căruia au fost analizaţi 3.220 de soldaţi. 

Formaţiunea de stânga radicală Die Linke a iniţiat o interpelare parlamentară pe acest subiect. Deputata Ulla Jelpke, membră a acestui partid, a avertizat că prezenţa simpatizanţilor extremei-drepte în rândurile armatei este 'o bombă cu ceas' şi că o simplă suspiciune trebuie să fie suficientă pentru a nu le pune acestora arme în mână până la clarificarea fiecărui caz.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.