Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul german de Externe: Sute de funcţionari germani trebuie să părăsească Rusia din iunie

BBC
germania rusia

Sute de funcţionari germani, între care diplomaţi şi profesori de limba germană, trebuie să părăsească Rusia începând cu 1 iunie, a confirmat Ministerul de Externe de la Berlin pentru "Suddeutsche Zeitung", transmite agenţia EFE.

Motivul este o decizie a Moscovei de a limita drastic numărul maxim de angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice şi organizaţiilor culturale germane din Rusia, ca represalii la expulzarea diplomaţilor ruşi care ar fi fost implicaţi în activităţi de spionaj, potrivit Agerpres.

"Această limită stabilită de Moscova impune de la începutul lunii iunie o reducere majoră în toate domeniile prezenţei noastre în Rusia", a precizat Ministerul german de Externe pentru cotidianul amintit.

Obiectivul ministerului este acum de a "garanta o prezenţă minimă" a lucrătorilor din domeniul transmiterii culturale germane "menţinând în acelaşi timp prezenţa diplomatică".

Potrivit "Suddeutsche Zeitung", vor fi afectaţi diplomaţi, dar şi profesori de la instituţiile de învăţământ germane din Moscova şi angajaţi ai Institutului cultural Goethe.

Pe lângă ambasada de la Moscova, există consulate germane în oraşele ruseşti Ekaterinburg, Kaliningrad, Novosibirsk şi Sankt Petersburg.

În aprilie, 30 de angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice ruseşti, suspectaţi de serviciile secrete germane de implicare în activităţi de spionaj, au fost nevoiţi să părăsească Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.