Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat în dezbatere publică ghidul privind granturile pentru investiţii

Agerpres.ro
MIPE Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a publicat în dezbatere publică, pentru o perioadă de 10 zile, noul ghid privind granturile de investiţii - măsura 4.1.1.

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat în dezbatere publică, pentru o perioadă de zece zile, noul ghid privind granturile de investiţii - măsura 4.1.1, potrivit deciziilor adoptate de Guvern în urma consultării cu mediul de afaceri. Vom reveni cu detalii odată ce vom primi decizia Comisiei Europene pentru noua schemă de ajutor de stat", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Proiectul se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi întreprinderilor mijlocii, iar ajutorul de stat se acordă pentru granturi pentru investiţii în activităţi productive.

Tipurile de activităţi eligibile sunt dotarea cu active corporale şi necorporale şi modernizarea spaţiilor de producţie/servicii - maximum 50% din valoarea proiectului.

Bugetul alocat este echivalentul în lei al sumei de 358,385 milioane de euro, din care 300 milioane de euro REACT - EU FEDR prin POC 2014-2020 şi 58,385 milioane de euro fonduri de la bugetul de stat, cu posibilitatea utilizării mecanismului de supracontractare în condiţiile legii. Cursul euro utilizat este cel din luna octombrie 2021.

Valoarea minimă a ajutorului (finanţării publice nerambursabile) este echivalentul în lei al sumei de 50.000 euro iar valoarea maximă a ajutorului (finanţării publice nerambursabile) este echivalentul în lei al sumei de 1.000.000 euro, dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri pe anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.