DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a semnat 11 contracte de 124 milioane lei pentru a sprijini spitalele în contextul crizei sanitare

forbes.ro
fonduri europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a anunţat luni că a semnat alte 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini nouă spitale şi două centre sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei SARS-CoV-2. Cel mai mare contract de finanţare, cu o valoare de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură şi dispozitive/echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi va putea preveni răspândirea virusul SARS-CoV-2”, a anunţat ministerul, potrivit mediafax.ro.

Un proiect în valoare de 25,74 milioane lei, implementat de UAT Târgu Cărbuneşti din Gorj, va asigura fondurile spitalul din acest oraş. Astfel, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie, dezinfectanţi.

Tot pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical public la criza actuală a fost semnat şi contractul de finanţare care va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, în valoare de 15,14 milioane lei.

Alte două contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

O sumă de 10,98 milioane lei, asigurată prin intermediul altul proiect finanţat în cadrul POIM, va permite consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.

Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei. Finanţarea va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din Judeţul Suceava va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu echipamente/ dispozitive şi aparatura medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.

Pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, MIPE va asigura tot prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare o finanţare de 829.900 lei.

Proiectele finanţate asigură fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru a avea un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanţate achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie, precum şi dezinfectanţi care să permită prevenirea răspândirii virusului.

În acelaşi timp, alte două contracte semnate recent asigură finanţări pentru centrele sociale. Centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Judeţul Timiş au la dispoziţie 4,23 milioane lei, asigurate printr-un alt proiect finanţat în cadrul POIM, pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecţie şi prevenţie pentru a preveni limitarea răspândirii virusului SRAS-CoV-2. Concomitent, UAT Municipiul Braşov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele şi materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidenţiale din oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.