Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Termenul estimativ de lansare a Măsurii 4.1.1 este începutul lunii martie

Agerpres.ro
MIPE Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Termenul estimativ de lansare a Măsurii 4.1.1 - Investiţii în activităţi productive pentru IMM-uri - este începutul lunii martie, se menţionează într-un comunicat remis de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Ministrul de resort, Dan Vîlceanu, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, cu care a discutat despre lansarea apelului de proiecte aferent măsurii 4.1.1. "Investiţii în activităţi productive" în cadrul Programului Operaţional Competitivitate.

Oficialii MIPE au arătat că schema de ajutor de stat a fost transmisă Consiliului Concurenţei pentru aviz şi, în paralel, a fost încărcată în Platforma de comunicare DG Competition cu autorităţile de concurenţă din statele membre, potrivit Agerpres.ro.

Conform prevederilor europene, Comisia Europeană are un termen de 30 de zile pentru analiză şi transmiterea răspunsului.

"Echipa MIPE estimează că ghidul consolidat în urma comentariilor primite în timpul consultării publice va fi publicat pe site-ul MIPE în prima jumătate a lunii februarie. Ghidul final va fi aprobat însă şi publicat după primirea avizului de la Comisia Europeană şi publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial. Termenul estimativ de lansare este începutul lunii martie", se precizează în comunicatul MIPE.

La reuniunea la care au mai participat atât alţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, cât şi echipa tehnică din cadrul MIPE, reprezentanţii mediului de afaceri au fost interesaţi de sprijinirea IMM-urilor pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale angajaţilor, prin Programul Operaţional Capital Uman.

În prezent, MIPE pregăteşte majorarea sumei alocate pentru acest apel, de la 20 milioane la 20,6 milioane euro. Astfel, vor putea fi finanţate primele 22 proiecte selectate în urma evaluării.

Participanţii la întrevedere au mai discutat despre lansarea unor noi apeluri şi despre situaţia negocierii viitoarelor programelor operaţionale, precum şi implicarea partenerilor sociali în implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru a asigura susţinerea mediului de afaceri în România.

Reprezentanţii MIPE şi-au exprimat disponibilitatea în conturarea celor mai viabile intervenţii pentru sectorul economic privat, pentru a maximiza gradul de absorbţie a fondurilor europene, cu asigurarea transparenţei întregului proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.