Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul israelian al Sănătăţii: Israelul impune teste pentru depistarea COVID-19 călătorilor care sosesc din China

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat vineri că ţara sa impune teste pentru depistarea COVID-19 călătorilor care sosesc din China, ţară afectată de o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus, informează AFP.

Ministrul Sănătăţii, Arie Dery, care şi-a preluat funcţia joi seară, a convocat vineri o reuniune a înalţilor oficiali din domeniul sănătăţii publice pentru a analiza impactul pentru Israel al creşterii dramatice a numărului de cazuri de coronavirus în China, potrivit Agerpres.

În timpul reuniunii, "s-a decis să se ordone companiilor aeriene străine să accepte cetăţeni străini pe un zbor din China spre Israel doar dacă aceştia au fost testaţi (negativ) pentru COVID-19", a indicat Dery într-un comunicat.

Acesta din urmă a cerut, de asemenea, înfiinţarea unui centru de testare "voluntară" pentru persoanele care se întorc din China şi a recomandat "evitarea" călătoriilor în această ţară.

China se confruntă cu un val de infecţii de o amploare fără precedent de când a renunţat brusc, la începutul acestei luni, la politica sa "zero Covid".

Cu toate acestea, ţara a anunţat încetarea carantinei obligatorii la sosirea în ţară începând cu 8 ianuarie şi reluarea treptată a călătoriilor în străinătate pentru chinezi, ceea ce provoacă îngrijorare în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite.

Pionier în vaccinarea anti-COVID-19, Israelul a impus teste pentru călătorii străini şi chiar derogări speciale pentru a zbura din anumite ţări, înainte de a ridica aproape toate aceste măsuri la începutul anului 2022.

Prin decizia de vineri, Israelul se alătură Statelor Unite, Japoniei, Spaniei, Italiei, Coreei de Sud şi altor ţări care au adoptat noi măsuri frontaliere după decizia Beijingului de a relaxa politicile stricte anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.