Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției anunță că între 2017-2019 aproape 20.000 de deținuți au beneficiat de recurs compensatoriu

inchisoare puscarie gratii

Aproape 20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiției. Dintre aceștia, 191 erau condamnați de trafic de minori, 566 pentru viol și 73 deținuți erau condamnați pentru omor calificat, relateaza mediafax.

„În perioada 19.10 2017- 21.06.2019 din unitățile subordonate Administrației Naționale a Peninenciarelor au fost puse în libertate, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea/169/2017 un număr de 19.849 de persoane”, se arată în statisticile transmise de Administrația Națională a Penintenciarelor către Ministerul Justiției, potrivit răspunsului dat de Ana Birchall la interpelarea deputatului PNL Florin Roman.

CONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL CARE PUNE LACĂT STATULUI ROMÂN

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penintenciarelor, 840 de deținuți eliberați în urma recursului compensatoriu în perioada 2017-1019 erau condamnați pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

De asemenea, statisticile arată că 87 de condamnați eliberați în baza recursului compensatoriu în ultimii ani erau acuzați de trafic de persoane, 191 de trafic de minori și 566 erau acuzați de viol.

În aceeași perioadă au fost eliberați în baza recursului compensatoriu și 1460 de deținuți condamnați pentru tâlhărie calificată.

Datele au fost transmise la solicitarea deputatului PNL Florin Roman de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

Opoziția a solicitat o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica legislația în urma crimei de la Caracal. Partidele din opoziție vor abrogarea Legii recursului compensatoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.