Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare administrativă a instanțelor judecătorești dotându-le cu autoturisme noi - FOTO

ministerul justitiei

Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a activității administrative a sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției a dotat parcul auto al tuturor instanțelor de judecată din țară, precum și pe cel propriu, cu 241 de autoturisme.

Acțiunea, desfășurată în perioada 17-23 mai 2019, face parte dintr-un program de reînnoire a parcului auto, deja învechit, care genera costuri prea mari de întreținere, asigurând astfel buna funcționare a activității administrative a instanțelor. Totodată, ministerul a înțeles nevoia acestora de a efectua în condiții de siguranță deplasările personalului în interes de serviciu.

Crearea de condiții optime necesare bunei funcționări a sistemului de justiție din România este unul dintre obiectivele Ministerului Justiției.

Citește și: Klaus Iohannis: 'Sunt convins că educaţia financiară este o condiţie esenţială pentru sustenabilitate şi progres'

Achiziția celor 241 de autoturisme, marca Dacia Logan, în valoare totală de 12.355.491 lei, cu TVA, a fost făcută în baza OUG 88/2018 care permite achiziția anumitor categorii de bunuri din fonduri proprii, precum și a HG 1079/2007 privind reglementarea parcului auto al Ministerului Justiției și al instanțelor judecătorești.

Trebuie precizat că aproape trei sferturi din parcul auto al ministerului și instanțelor, respectiv 269 din 373, au o vechime de cel puțin 10 ani și un grad de uzură ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.