DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Justiţiei anunţă un proiect care simplifică procedurile privind recunoaşterea calificărilor profesionale de expert tehnic judiciar şi expert criminal

Agerpres
Ministerul Justitiei

Ministerul Justiţiei anunţă că a pus în dezbatere un proiect care simplifică procedurile privind recunoaşterea calificărilor profesionale de expert tehnic judiciar şi expert criminalist, în conformitate cu prevederile europene.

Ministerul Justiţiei a arătat, luni, că a pus în dezbatere publică proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară şi a Ordonanţei Guvernului nr. 75/2000 privind organizarea activităţii de expertiză criminalistică.

"În esenţă, modificările legislative propuse simplifică procedura de recunoaştere a calificărilor profesionale atât cu privire la forma documentelor cerute, cât şi cu privire la asigurarea posibilităţii efective de îndeplinire a procedurii prin mijloace electronice", a menţionat sursa citată.

Astfel, prin intermediul platformei "Punctul de contact unic electronic”, care îndeplineşte rolul de Ghişeu Unic, aplicaţie în care Ministerul Justiţiei operează ca autoritate competentă, printre altele, şi pentru calificările profesionale de expert tehnic judiciar şi expert criminalist, se vor putea realiza următoarele:

– documentele necesare recunoaşterii calificării profesionale vor putea fi depuse în fotocopie, fără a mai fi necesară trimiterea unei copii legalizate;

– procedurilor şi formalităţilor ocazionate de procesul de recunoaştere a calificărilor profesionale vor putea fi îndeplinite în totalitate online.

Conform sursei citate, proiectul pune în acord şi prevederile OG 2/2000 şi OG 75/2000 cu obligaţiile izvorâte din Directiva nr. 2005/36/CE privind recunoaştera calificărilor profesionale şi din Directiva nr. 2006/123/CE privind serviciile în cadrul pieţei interne.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.