Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiției discută cu candidații la funcția de Procuror General al României

codrutOlaru

Ministrul Justiției Raluca Prună va avea discuții marți, 22 martie, cu candidații pentru funcția de Procuror General al României: Gheorghe Ivan, Oana Hăineală, Augustin Lazăr şi Codruţ Olaru. După evaluare, Raluca Prună va transmite o propunere CSM, care va da un aviz consultativ, după care va fi trimisă și președintelui Klaus Iohannis. Propunerea Ministrului Justiției către Președintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.

Codruţ Olaru, fost procuror şef al DIICOT, actual adjunct al Procurorului General, şi-a depus candidatura pe 16 martie, pentru a prelua conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ), potrivit Mediafax.

Un alt candidat este Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Şi Oana Hăineală, fost preşedinte al CSM şi-a depus candidatura pentru funcţia de Procuror General. Hăineală este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2012, având la activ un mandat de vicepreşedinte al instituţiei şi unul de preşedinte al CSM. În cadrul consiliului este reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale.

Al patrulea candidat este Gheorghe Ivan, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a condus Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Galaţi, în perioada 2008-2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.