Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justiţiei, în lupta cu pandemia - Faza pe ameninţări: Circulara transmisă şefilor de instanţe/ DOCUMENT

justitie oarba

În vreme ce magistraţii solicită un cadrul legal special, care să permită adoptarea unor măsuri procedurale derogatorii de la dreptul comun pe perioada crizei sanitare, Ministerul Justiţiei transmite circulare prin care ameninţă magistraţii. Într-un document transmis preşedinţilor de instanţe, semnat de secretarul de stat Lidia Barac, Ministerul Justiţiei aminteşte că a alocat fonduri suplimentare pentru combateera epidemiei şi recomandată respectarea măsurilor de precauţie universal valabile.

La final, în circulară se dă vina pe "unele persoane" care nu ar respecta normele sanitare şi care ar contribui la răspândirea virusului în instanţe şi se recomandă desemnarea unor persoane care să urmărească respectarea regulilor.

"Vă rugăm să luati act de cele prezentate, care nu sunt doar recomandări, ci şi exigente impuse de statutul profesional, întrucât sunt sesizări în ceea ce priveşte ignorarea de către unele persoane a normelor sanitare dispuse pentru limitarea răspândirii epidemiei, actiuni care pun în pericor personalul care respectă aceste norme sanitare, precum şi justiţiabilii şi alte persoane care au acces în sediile  instantetor. În egală măsură, credem că nu ar fi lipsit de interes ca la nivelul fiecărei instante să fie desemnate anumite persoane, care să monitorizeze îndeplinirea unor astfel de măsuri. Deopotrivă, personalul instanţelor trebuie să evite locurile aglomerate, locuri cu grad de contaminare mare şi să reprezinte un model de urmat pentru toate categoriile sociale din societate", se arată în documentul semnat de fosta judecătoare Barac.

Documentul integral:

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.