Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Justitiei lucreaza la legea Big Brother 4. Date personale obtinute, cu sau fara mandat?

cazanciuc

Ministerul Justitiei lucreaza la o noua lege Big Brother, dupa ce Curtea Constitutionala a respins toate legile de acest tip. Ministerul Justiției susține un proiect de act normativ în domeniul siguranței naționale care să poată oferi instituțiilor statului instrumentele de care au nevoie să fie eficiente cu respectarea standardelor internaționale privind drepturile omului, a declarat luni ministrul Robert Cazanciuc.

"Susținem nevoia unui act normativ care să poată să ofere instituțiilor statului instrumentele de care au nevoie să fie eficiente cu respectarea tuturor standardelor internaționale în materia respectării drepturilor omului. Am lucrat la proiecte de acte normative și vom lucra în continuare cu experții ministerului tocmai pentru a găsi acest just echilibru", a spus Cazanciuc, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El a explicat că MJ a participat în mai multe grupuri de lucru pentru a găsi o formă a unui act normativ care să respecte exigențele transmise de Curtea Constituțională și normele internaționale cu privire la respectarea drepturilor fundamentale.

"Pentru tot ceea ce înseamnă o intervenție în viața de zi cu zi e cu siguranță nevoie de un mandat de la un judecător. Pentru a accesa, spre exemplu, date istorice, la care ANAF-ul are cu siguranță acces, nu cred că e nevoie de o procedură specială pentru un magistrat. Cine poate mai mult, cu siguranță poate și mai puțin", a mai spus Robert Cazanciuc, referitor la accesarea listing-urilor telefonice din trecut.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.