Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației anunță semnarea contractului de finanțare a modernizării patinoarului din Gheorgheni

patinoar

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației anunță semnarea contractului de finanțare a modernizării patinoarului din Gheorgheni. Hocheiul în acea zonă e o tradiție, 200 de copii fiind și acum jucători activi. Patinoarul a fost construit din 1977 și nu a fost reparat niciodată, anunță MEDIAFAX.

Contractul de finanțare pentru consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea patinoarului artificial din Gheorgheni (jud. Harghita) fost semnat miercuri, în prezenţa ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Patinoarul trebuie reabilitat pentru a putea fi continuat tradiţia hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituționalizat. Aproximativ 200 de copii sunt jucători activi și în momentul de față.

Printre lucrări se numără: schimbarea acoperişului, extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor, realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări, construirea unui corp nou pentru antrenamente/sală de forță/sală de gimnastică, construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, până în prezent nefiind realizate reparații capitale la clădire, astfel că nu mai corespunde standardelor internaționale şi nu permite organizarea unor competiții la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vieții sportive din zonă.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Valoarea totală a contractului depășește 37 milioane de lei. Durata contractului este de 29 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.