Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Muncii, mesaj pentru părinții care și-au dus copiii la proteste

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protestul copiilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a solicitat direcţiilor din subordine, prin Biroul de Presă, să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă, a anunţat Ministerul Muncii. Această solicitare a fost adresată direcţiilor din subordinea ANPDCA "doar pentru a oferi un răspuns" celor care au solicitat Biroului de Presă date despre astfel de sesizări, nu cu scopul sanționării părinților.

Vezi și: CEDO contrazice instanțele din România: LOVITURĂ pentru ofițerii acoperiți

Vezi și: EXCLUSIV - Topul partidelor care şi-au finanţat ilegal campania electorală de la locale

„Pentru a răspunde jurnaliștilor care au solicitat, în baza Legii 544, numărul de sesizări privind părinții care și-au luat și copiii la proteste, biroul de presa la MMJS a solicitat ANPDCA datele respective. Nu pentru a face sesizări la politie sau la alte organe, ci doar pentru a răspunde unor întrebări adresate de jurnaliști. De aici pana la a spune ca MMJS s-a transformat în politia protestelor e cale lunga... P.S. Deocamdată ANPDCA nu a centralizat decât sesizările din București. Printre cei care au făcut asemenea sesizări se afla persoane fizice, jurnaliști și ONG-uri”, a scris și ministrul Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Marţi, în spaţiul public au apărut informaţii că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie strânge date despre părinţi care au mers cu copiii la manifestaţiile antiguvernamentale şi că instituţia ar fi primit mai multe sesizări în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.