Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat prima etapă a campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!"

Inquam Photos / Octav Ganea
natalia intotero

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a dat startul, joi, primei etape a campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", în prezenţa oficialilor din ministerele şi instituţiile partenere în acest proiect şi cu participarea a aproape 300 de elevi şi studenţi. 

Potrivit unui comunicat de presă al MRP, campania "Informare acasă! Siguranţă în lume!" îşi propune informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României. 

Proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte, şi se va desfăşura la nivelul celor 41 de judeţe ale României. 

Evenimentul s-a adresat tinerilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi s-a derulat în Aula Magna "Nicolae Constantinescu" din cadrul Facultăţii de Horticultură, campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară. 

În deschiderea activităţii, secretarul de stat Lilla Debelka s-a referit la importanţa pe care tinerii care îşi propun să plece la studii în afara ţării trebuie să o acorde informării prealabile. 

"Oportunitatea de a studia peste hotare este un avantaj extraordinar iar voi, tinerii români, faceţi cinste ţării oriunde alegeţi să continuaţi studiile începute acasă. Este esenţial ca atunci când căutaţi o universitate, o bursă, un program de studii să aflaţi în detaliu la ce riscuri vă puteţi expune, ce drepturi şi obligaţii vă revin în statul respectiv şi cum să evitaţi să deveniţi victime ale abuzurilor de orice fel. Informaţia vă face mai pregătiţi, mai puternici", a subliniat Lilla Debelka, citată în comunicatul de presă. 

Totodată, secretarul de stat Veaceslav Şaramet le-a recomandat celor prezenţi să transmită, la rândul lor, informaţiile primite şi să se sprijine reciproc în demersuri care ţin de şederea lor în alte state. 

"Suntem la cea de-a doua ediţie a campaniei, una la nivel naţional. Cu toţii ştim că un cetăţean informat este un cetăţean puternic, de aceea e important ca informaţiile şi mesajele pe care le vedem astăzi împreună, aici, să le transmitem mai departe, noi, cei prezenţi în sală", a spus secretarul Veaceslav Şaramet, potrivit sursei citate. 

Le evenimentul de lansare au mai fost prezenţi fostul ministru al Educaţiei Naţionale Ecaterina Andronescu şi deputatul Matei Dobrovie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.