Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: Gala "100 pentru Centenar", organizată pe 16 mai, la Bruxelles

Inquam Photos / Octav Ganea
natalia intotero

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) organizează în premieră Gala "100 pentru Centenar", prin care 10 români de succes, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţi naţionale peste hotare, din 10 ţări cu comunităţi semnificative de români, vor primi distincţii simbolice din partea Guvernului. 

Potrivit unui comunicat al MRP, remis luni AGERPRES, lansarea proiectului are loc în 16 mai, la Hotel de Ville - Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles, a reprezentanţilor mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităţilor locale şi a tuturor românilor interesaţi să participe la activitate. 

Acest eveniment este primul din seria celor aflate pe agenda MRP, urmând a fi replicat şi în Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franţa (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) şi Israel (Ierusalim). 

Totodată, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte şi la Ziua Costumului Popular Românesc. În vederea celebrării unicităţii tradiţiilor româneşti, Primăria din Bruxelles a dispus ca statueta Manneken Pis, una dintre atracţiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum naţional românesc, respectiv în cel de căluşar, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.