Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: O delegaţie va vizita copiii Cameliei Smicală, în Finlanda, pe 19 septembrie

Camelia Smicală

O delegaţie formată din experţi români, împreună cu ambasadorul României în Republica Finlanda, va vizita, pe 19 septembrie, cei doi copii ai Cameliei Smicală, aflaţi, la acest moment, în custodia serviciilor sociale finlandeze, informează Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, pe site-ul oficial. Precizarea este făcută în contextul în care ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, se află într-o vizită de lucru în Finlanda, în perioada 4 - 6 septembrie.

Un subiect important aflat pe agenda de lucru a ministrului român în cadrul vizitei este situaţia copiilor de origine română ai doctorului Camelia Smicală Jalaskoski, aflaţi în custodia serviciilor sociale finlandeze. În acest sens, oficialul român a avut întrevederi, la Helsinki şi Tampere, cu ministrul pentru familie şi servicii sociale, Annika Saarikko, cu vicepreşedintele Comisiei juridice din Parlamentul Finlandez, Eva Biaudet, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe finlandez, Peter Stenlund.

Oficialii români şi finlandezi au agreat cu privire la constituirea unui grup de experţi români din care să facă parte reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi organizarea imediată a unei sesiuni de consultare româno - finlandeze pe tema sistemului de protecţie a minorilor în scopul identificării celor mai bune soluţii în interesul copiilor, cu respectarea cadrului legislativ existent la nivel naţional, european şi internaţional, luând în considerare prevederile Convenţiei de la Haga şi a Convenţiei de la Bruxelles, mai arată ministerul, conform Agerpres.

Totodată, ministrul Andreea Păstîrnac s-a întâlnit cu mama celor doi copii, doctorul Camelia Smicală Jalaskoski, şi a asigurat-o de sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în acord cu reglementările în vigoare în cele două state. S-a pus accent pe accesul copiilor la resurse care permit menţinerea identităţii culturale, lingvistice şi spirituale româneşti. Potrivit ministerului, copiii au început de marţi cursurile de limba română, urmând ca, pe viitor, să poată avea acces şi să beneficieze de asistenţă spirituală, la Biserica Ortodoxă din Tampere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.