Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, veste de ultimă oră despre situația românilor din Catalonia: Ce facilități au cei care vor să revină în țară

The Guardian
Catalonia

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmăreşte cu maximă atenţie şi interes situaţia românilor aflaţi Catalonia, în contextul generat de recentele evenimente din această regiune spaniolă, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

MRP recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiune să intre în contact cu autorităţile române pentru semnalarea oricăror situaţii care ar aduce atingere propriei securităţi.

Citește și: Reacție spumoasă a premierului Spaniei, după protestele MASIVE din Barcelona: 'Catalanii se vor exprima cu libertate şi garanţii la 21 decembrie'

Ministerul le solicită cetăţenilor români să aducă la cunoştinţa misiunilor diplomatice ale României orice situaţii care le-ar putea afecta raporturile de muncă şi relaţia cu autorităţile şi instituţiile locale, precum şi alte aspecte incidente generate de contextul actual.

MRP precizează că a prezentat setul de facilităţi operate de Guvernul României pe care cetăţenii români care doresc să se reîntoarcă acasă au posibilitatea să le acceseze.

Potrivit MRP, orice mesaje ale românilor din regiune pot fi transmise în format electronic pe adresa: romaniincatalonia@mprp.gov.ro şi la numărul de telefon 0040.747.192.657, echipei de monitorizare a situaţiei din Catalonia de la nivelul ministerului.

Citește și: Scandalul din Catalonia provoacă un conflict incendiar între Spania și Grecia: Acuzații DURE ale elenilor

Echipa de monitorizare constituită la nivelul MRP s-a aflat în legătură permanentă cu asociaţiile românilor, cu parohiile din regiune, cu misiunile diplomatice ale României de pe teritoriul spaniol, încă din etapa organizării referendumului pentru independenţă, pentru a cunoaşte nemijlocit situaţia reală a celor peste 130.000 de cetăţeni români din Catalonia, se arată în comunicatul citat.

MRP aminteşte că autorităţile române resping cu fermitate şi irevocabil 'declaraţia unilaterală de independenţă' a Cataloniei şi îşi exprimă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Spaniei şi speranţa că situaţia din regiunea spaniolă va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituţionale din acest stat, poziţii exprimate de Ministerul Afacerilor Externe al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.