Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Apelor și Pădurilor a investit în Maramureș peste 74 de milioane de lei în proiecte privind apele, pădurile și combaterea poluării cu nutrienți

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Judeţul Maramureş beneficiază în acest an de investiţii derulate prin Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) în valoare de 74 de milioane de lei, în domeniile ape, păduri şi combaterea poluării cu nutrienţi, informează Agerpres.

Citește și: Incendiu PUTERNIC în Parcul Național Domogled: două hectare dintr-o specie protejată de pin negru au ars în întregime

Conform sursei, ministrul Ioan Deneş, care s-a întâlnit vineri, la sediul Consiliului Judeţean Maramureş, cu primarii din zonă, a anunţat că valoarea alocată de MAP anul acesta pentru investiţiile din domeniul apelor în judeţul Maramureş este de 54,51 de milioane de lei, din care 2,71 de milioane de lei sunt alocate rezolvării problemelor din punctele critice (de exemplu "Amenajare Vale Mârza în Petrova, amonte şi aval pod rutier DN, în judeţul Maramureş").

MAP a asigurat credite de angajament în valoare de 20 de milioane de lei în vederea demarării procedurilor de achiziţie publică pentru lucrările de regularizare a pârâului Bâleasa pe porţiunea ce străbate intravilanul oraşului Săliştea de Sus şi amenajarea Văii Băiţa în comuna Tăuţii Măgherăuş.

În domeniul păduri, obiectivele de investiţii finanţate de la bugetul de stat sunt: "Refacere pod CFF Novăţ (valoare totală actualizată: 3,4 milioane de lei; valoare alocată în anul 2019: 2,2 milioane de lei; capacităţi care se vor executa în 2019: 24,10 metri) şi "Refacere pod CFF Cozia" (valoare totală actualizată: 3,5 milioane de lei; valoare alocată în anul 2019: 2,2 milioane lei; capacităţi care se vor executa în 2019: 34,10 metri).

În ceea ce priveşte programul de regenerare a pădurilor, în 2019, acesta se realizează pe o suprafaţă de 731 de ha, valoarea totală a lucrărilor fiind de 7,7 milioane de lei, se precizează în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, programul total de investiţii pentru păduri în acest an este de 18,4 milioane de lei, din care 4,4 milioane de lei de la bugetul de stat şi 1,9 milioane de lei din surse proprii.

De asemenea, în comuna Boiu Mare, MAP finanţează construirea unei platforme comunale de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd, cu o valoare totală actualizată de 1,83 milioane de lei (valoarea aprobată prin MAP este de 1,73 milioane de lei, iar valoarea finanţată de beneficiar este de 101.000 lei), cu termen de punere în funcţiune anul 2021.

Ministrul Ioan Deneş a inspectat vineri zona Petrova, unde va fi realizată investiţia "Amenajare Vale Mârza în Petrova, amonte şi aval pod rutier DN", în valoare de 1.200.000 lei (amenajare albie 1.500 metri).

Totodată, delegaţia MAP a inspectat următoarele lucrări: "Amenajare Vale Seinel în Seini", cu o valoare totală actualizată de 51,01 milioane de lei, "Amenajare râu Vişeu aval confluenţă râu Vaser în localitatea Vişeu de Sus, valoarea totală a acesteia fiind de 2,65 milioane de lei şi "Amenajare Valea Botiza şi Valea Sasu în localitatea Botiza", în valoare totală actualizată de 20,5 milioane de lei.

La încheierea inspecţiei în teren, ministrul Ioan Deneş a atenţionat-o pe directoarea ABA Someş-Tisa, Ioana Diaconescu, să le ceară constructorilor un grafic al lucrărilor şi să monitorizeze în permanenţă respectarea termenelor de execuţie. Totodată, demnitarul a cerut informări periodice despre stadiul capacităţilor aflate în faze de execuţie, informează comunicatul MAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.