Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării acordă scutiri de la mobilizare: IT-iștii, presa, angajații băncilor sunt vizați

The Conversation
armata rusa parada

Ministerul rus al Apărării a anunțat că anumite categorii de cetățeni care lucrează în domeniul IT, al informației și comunicațiilor, în mass-media, în organizațiile care asigură stabilitatea sistemului național de plăți și în infrastructura pieței financiare nu vor fi implicate în mobilizarea parțială.

"Pentru a asigura activitatea anumitor industrii de înaltă tehnologie, precum și a sistemului financiar al Federației Ruse, s-a decis să nu fie implicați cetățenii cu studii superioare (...), care lucrează în organizații acreditate implicate în tehnologia informației și care sunt implicați în proiectarea, dezvoltarea, implementarea, întreținerea și operarea soluțiilor în domeniul tehnologiei informației și asigurarea funcționării infrastructurii informaționale", a precizat Ministerul Apărării, potrivit agenției Interfax.

Ministerul a explicat că acest lucru se aplică, de asemenea, acelor categorii de cetățeni care lucrează "în cadrul operatorilor de telecomunicații din Rusia și care sunt implicați în asigurarea sustenabilității, securității și integrității funcționării instalațiilor de comunicații, a centrelor de date, precum și a mijloacelor și liniilor de comunicații de uz public ale Federației Ruse".

Este vorba, de asemenea, despre "organizațiile de bază din domeniul informației și comunicațiilor, precum și persoanele interdependente acestora care sunt fondatorul și (sau) comitetul de redacție și (sau) editorul unui organ de presă înregistrat și (sau) radiodifuzorul canalelor de televiziune și radio și care sunt implicate în producția și (sau) distribuția produselor media", a precizat Ministerul Apărării.

Aceasta se aplică, de asemenea, organizațiilor care "asigură stabilitatea sistemului național de plăți și a infrastructurii pieței financiare, gestionarea lichidităților bancare și a circulației numerarului", a precizat departamentul militar rus.

"Listele de cetățeni prezentate de către șefii organizațiilor relevante în forma prescrisă Statului Major General al Forțelor Armate Ruse vor fi considerate drept motive de scutire de la recrutare pentru serviciul militar în cadrul mobilizării", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat anterior că a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile de mobilizare au început la 21 septembrie. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale. La 22 septembrie, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a negat informațiile potrivit cărora decretul ar fi permis ca până la 1 milion de persoane să fie recrutate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.