Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății a preluat terenul pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Brăila - Galați

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat vineri că a preluat în folosință un teren de aproximativ opt hectare necesar pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Brăila - Galați.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința e definitivă

Potrivit unui comunicat al MS transmis AGERPRES, vineri a fost semnat protocolul de predare — preluare a suprafeței de teren necesară între Consiliul Județean Brăila și Ministerul Sănătății.

"Este vorba de 7,65 hectare de teren situate în comuna Vădeni, care a trecut în administrarea Ministerului Sănătății de la Consiliul Județean Brăila", se precizează în comunicat.

Sursa citată reamintește că terenurile pe care urmează să fie construite cele trei spitalele regionale de la Cluj, Iași și Craiova au fost luate, de asemenea, în folosința MS prin hotărâre de guvern, protocoalele de predare-primire fiind semnate cu Consiliile Județene Cluj și Iași.

Ministerul anunță totodată că săptămâna viitoare va fi semnat un protocol cu Ministerul Apărării Naționale pentru preluarea terenului necesar construirii Spitalului Regional de la Craiova.

Citeşte şi: Sindicatele AMENINŢĂ cu greva generală. 'Guvernul să facă un pas ÎNAPOI...'

"Pe măsură ce vor fi identificate, vor fi preluate în administrarea Ministerului Sănătății și terenurile necesare construirii Spitalelor Regionale din Timișoara, Târgu Mureș, Constanța și Brașov", se menționează în comunicat.

Conform Programului de guvernare, arată sursa citată, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene iar cinci unități vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

"În scurt timp, vom demara consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru a ne asigura că spitalele pe care urmează să le construim vor funcționa în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al asigurării căilor de acces, cât și al utilităților", a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, citat în comunicat.

Citeşte şi: Măsuri de ultim moment pentru blocarea măsurilor Guvernului. Orban AMENINŢĂ cu proteste în stradă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.