Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății, măsuri de URGENȚĂ la clinica GROAZEI din Craiova

Mediafax
Spital Craiova

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut demiterea directorului de îngrijiri de la Clinica de Hematologie din Craiova și a dat un termen de o lună pentru remedierea problemelor constatate de inspectorii sanitari în urma controlului, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, conform Mediafax.

Citește și: Tudorel Toader a RĂBUFNIT pe tema numirii lui Kovesi procuror european pe criterii politice: 'Noi primim aceste recomandări'

"Clinica de Hematologie din Craiova are termen o lună de zile să remedieze neconformităţile majore constatate. Doamna ministru Sorina Pintea a discutat cu autorităţile locale despre situaţia constatată, la faţa locului, de inspectorii sanitari şi propunerea ministrului este ca directorul de îngrijiri să fie demis, pentru că în atribuţiile acestuia intra remedierea deficienţelor", a transmis Oana Grigore, într-o informare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a mai precizat că activitatea la Clinica de Hematologie din Craiova nu este suspendată.

Miercuri, ministrul Sănătăţii anunța că a văzut imaginile de la Spitalul de Hematologie din Craiova și de la Spitalul Județean din Deva și va trimite echipe de control să verifice situația, iar dacă se confirmă, măsurile luate vor fi „drastice”.

La Clinica de Hematologie din cadrul Spitalului Filantropia Craiova stau patru pacienţi într-un pat, susține o pacientă. Saloanele au pereţii distruși, iar la grupurile sanitare ţevile şi chiuvetele sunt ruginite. În plus, pacienții din Craiova sunt primiţi doar pentru tratament şi trimişi acasă. Femeia a postat pe Facebook poze din clinică, dar şi filmulețe și arată condiţiile în care sunt trataţi bolnavii. Ea susține că după ora 20.00 uşa spitalului se închide cu lanţ.

În ceea ce privește situația de la Spitalul Deva, un părinte a filmat gândaci care mișună pe paturile ocupate de mame și copii, la secția de pediatrie a unității medicale și a postat imaginile pe Facebook. Reprezentanții DSP Hunedoara spun că dezinsecţiile au fost făcute la timp.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.