Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății susține că procedurile au fost respectate la spitalul Sanador, în cazul morții unui copil

zuonline.ch
spital semn indicator

Ministerul Sănătății informează că raportul preliminar al controlului efectuat la Sanador, unde a murit un copil după ce a fost operat, arată că au fost respectate procedurile igienico-sanitare, respectarea circuitelor, fiind sesizat Colegiul Medicilor pentru a fi verificată conduita terapeutică, informează Mediafax.

„Raportul preliminar al controlului efectuat de DSP București la Sanador a constatat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. A fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condițiile de igienă din secția ATI pediatrie, sterilitatea și produsele biocide utilizate. Ministerul Sănătății a decis sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica și conduita terapeutică în acest caz”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Verificările vin după ce un copil în vârstă de un an și 8 luni a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, în urma unei operații de hernie inghinală.

Reprezentanții Spitalului Sanador au precizat că, fiind vorba de un deces din cauze neștiute, nu vor face declarații, însă echipajul SMURD a fost chemat de familie, nu de spital.

”Referitor la solicitarea dvs., având în vedere că este vorba de un deces din cauze necunoscute, până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale care va stabili cauzele decesului, Spitalul Clinic Sanador nu poate face declarații referitoare la acest eveniment. Dorim să menționam că echipajul SMURD a fost chemat de aparținătorii pacientului, și nu de către Spitalul Clinic Sanador, acesta alăturându-se echipei Sanador care inițiase deja procedura de resuscitare conform protocoalelor în vigoare”, au precizat reprezentanții Sanador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.