Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii: 21 de persoane diagnosticate cu virus West Nile au murit până acum

tantar

Ministerul Sănătăţii anunță că până în prezent, au fost înregistrate 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile şi 21 de decese, scrie Mediafax.

În sezonul 2018, din data de 2 mai până în data de 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienți care prezentau co-morbidități, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

”Odată cu scăderea temperaturilor, specialiștii apreciază că în perioada următoare se așteaptă o scădere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile. Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile în țara noastră îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural. Ministerul Sănătății reamintește autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile. Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre. Direcțiile de sănătate publică vor desfășura o campanie de informare a populației referitoare la măsurile necesare pentru protecția personală împotriva infectării cu virusul West Nile, se arată în comunicat.

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.