Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă după cazul din Timișoara: 17 persoane sunt internate pentru investigații

Opiniatimisoarei.ro
timisoara

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătăte Publică Timiș, a demarat o anchetă după cazul de deratizare de la Timișoara și precizează că, în acest moment, sunt internați în spital pentru investigații 8 adulți și 9 copii.

„Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizico – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legatura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare / dezinsecție, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmând ca acest lucru să aibe loc imediat ce va fi posibil”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Societatea de deratizare/dezinsecție a fost identificată și urmează să se efectueze un control pentru verificarea avizelor substanțelor biocide utilizate și a modului cum au fost administrate.

În ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care a avut loc la Instituția Prefectului Timiș începând cu ora 14:00 s-a hotărât evacuarea întregului imobil.

„În prima etapă 45 de persoane care au fost evacuate și cazate într-un liceu timișorean au fost verificate din punct de vedere igienico – sanitar de către inspectori ai SCSP din cadrul DSP Timiș. Ancheta este în desfășurare”, mai arată sursa citată.

În acest moment sunt internați 7 pacienți după cum urmează:

- 8 adulți în Spitalul Clinic Județean de Urgență în secția de ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperanti, sub supraveghere.

- 9 copii cu vârste între 2 și 8 ani în Spitalul de copii „Louis Țurcanu” și se află în stare bună.

Cifrele sunt in dinamică.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia care a avut loc la Timișoara, unde o femeie și doi copii au murit, după ce în bloc s-a făcut deratizare, potrivit șefului IPJ Timiș, Aurelian Alin Petecel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.