Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății a finalizat achiziția celor 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare

MFE
Vaccinare

Ministerul Sănătății (MS) a finalizat vineri achiziția celor 35.000 de doze de vaccin gripal suplimentare pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, acestea urmând să fie distribuite în următoarea săptămână, anunță MS, potrivit Mediafax.

„Noile doze de vaccin gripal vor ajunge în maxim o săptămână la direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, conform recomandărilor OMS și ECDC”, conform sursei citate.

Până la data de 26 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.475.494 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Conform informării ANMDM, la nivel național există stocuri de medicamente antivirale specifice (Oseltamivir) care sunt eliberate în farmaciile cu circuit deschis pe bază de prescripție medicală.

Citește și: Vești de ultim moment de la Ministerul Educației - Câte școli se închid din cauza gripei

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare, precum și izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei.

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale au încheiat un protocol de colaborare pentru monitărizarea evoluției epidemiologice determinată de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.