Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei, cu 200.000 mai multe față de anul trecut

MFE
Vaccinare

Ministerul Sănătății anunță că a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei, cu 200.000 mai multe față de anul trecut, campania de vaccinare antigripală fiind în desfășurare, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

Potrivit unui comunicat remis, joi, MEDIAFAX, Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200 000 mai mult față de anul trecut pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc.

„Vaccinul achiziționat acoperă patru tulpini gripale, având formula recomandată de OMS. În cadrul Acordului Cadru pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sănătății asigură și 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni și 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficiență primară sau astm”, se arată în comunicatul de presă citat.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Anul trecut, în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătății au fost vaccinați 2.377 de copii cu vârstă cuprinsă între 6 luni și 3 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.