Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății anunță SOLUȚIA pentru prevenția bolii care face RAVAGII în toată lumea și face din COVID-19 un VIRUS MORTAL

Inquam Photos/ Octav Ganea
ministerul sanatatii

Programul Național curativ de diabet trebuie regândit si îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților, consideră Ministerul Sănătății. Mesajul a fost transmis, sâmbătă, de Ziua Mondială a Diabetului.

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat are loc în 2020 sub sloganul „Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ alimentară emisă de ANSVA: produse periculoase RETRASE URGENT de la vânzare

„Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc. O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet si educație terapeutică este important pentru îndrumarea persoanele cu diabet și familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Ministerului Sănătății.

MS intenționează regândirea programului național curativ prin dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.