Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății: asigurăm toate resursele financiare pentru medicina de familie din România

Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății și CNAS au obținut aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care de la 1 februarie asigură sustenabilitatea financiară a sistemului sanitar pentru medicina de familie și ambulatoriile de specialitate.

”Ministerul Sănătății susține o politică foarte clară de dezvoltare a serviciilor sanitare din zona prespitalicească. Medicii de familie, specialiștii din ambulatoriile de specialitate și medicii stomatologi vor avea asigurate resursele necesare pentru a continua prestarea se servicii medicale pentru pacienți, la un nivel de calitate ridicat”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Prin acest proiect de act normativ se reglementează menținerea în semestrul I al anului 2024:

-a valorilor garantate ale punctelor "per capita" și pe serviciu medical în asistența medicală primară la nivelul valorilor valabile în semestrul II 2023 (12 lei/punct per capita, 8 lei/punct pe serviciu medical).

-a valorii garantate a punctului pe serviciu medical în ambulatoriul clinic de specialitate la nivelul valorii valabile în semestrul II 2023 (4,5 lei/punct pe serviciu medical).

-a sumei orientative/medic stomatolog/lună la nivel naţional la nivelul valorii valabile în semestrul II 2023 (6.000 lei/lună/medic specialist stomatolog).

În proiectul de act normativ aprobat astăzi de Guvern se asigură menținerea punctelor pe servicii medicale pentru medicina de familie, în ambulatoriile clinice de specialitate și sumele orientative standard de 6.000 lei/lună pentru medicii stomatologi, inclusiv începând de la 1 februarie.

”Trebuie să menținem accesul rapid la serviciile de sănătate prespitalicești pentru pacienții din România. Acest act normativ asigură sustenabilitatea financiară a sistemului prespitalicesc și continuitatea unei relații corecte dintre stat-medici de familie și beneficiarii serviciilor medicale”, a explicat ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.