Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătății, măsuri urgente pentru a remedia erorile de transcriere din textele a două decizii publicate în Monitorul Oficial

Facebook
Alexandru Rafila

Ministerul Sănătății, măsuri urgente pentru a remedia erorile de transcriere din textele a două decizii publicate în Monitorul Oficial. Lipsesc competențe din cadrul unor specializări stomatologice votate și aprobate de Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

În data de 5 iulie, Ministerul Sănătății a fost informat printr-o sesizare a Colegiului Medicilor Stomatologi din România asupra faptului că în textele  a două decizii privind aprobarea unor competențe medicale transmise spre publicare în MO s-au strecurat mai multe greșeli de transcriere. Mai exact, din textele Deciziei nr. 4/2CN/2023 (aprobă competențele medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist în specialitate Stomatologie generală) și  ale  Deciziei nr. 5/2CN/2022 (aprobă competențele medicului stomatolog specialist în specialitatea Chirurgie dento- alveolară) lipsesc o parte dintre competențele votate și aprobate în ședința Consiliului national al CMSR din data de 19 aprilie a.c.

Omisiunea a fost sesizatã de către Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România imediat după publicarea celor două decizii în Monitorul Oficial.  Pe 29 iunie, Biroul executiv al CMSR a convocat o ședință a Consiliului național al CMSR cu scopul de a remedia regretabila situație. Ca măsură, Biroul executiv național al CMSR a înaintat către Consiliului național al CMSR propunerea de a abroga cele două decizii amintite.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului național al CMSR vor fi supuse la vot măsurile propuse de Biroul executiv național al CMSR pentru a remedia urgent situația generată de eroarea de transcriere.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România reprezintă organismul profesional cu responsabilități delegate de autoritatea de stat în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de medic stomatolog ca profesie liberalã, de practică publică autorizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.