DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministerul Sănătății: Peste 150 milioane de euro destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Proiecte de peste 150 milioane de euro destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale în unități medicale vor fi finanțate cu fonduri din PNRR, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a lansat Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale, conform Mediafax.

Componenta din Planul Național de Redresare și Reziliență care asigură finanțarea proiectelor vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat.

În urma selecției proiectelor depuse, cel puțin 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 euro.

Se vor finanța lucrări de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea unor structuri funcționale pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu infecții asociate asistenței medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

„Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase”, anunță Ministerul Sănătății.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.