Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Sănătăţii solicită spitalelor să comunice dacă bugetele au fost afectate de criza energetică

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Bacău, că a trimis o adresă către toate spitalele din ţară prin care se solicită informaţii legate de costurile privind energia electrică şi căldura din ultimele trei luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Rafila a precizat că, în funcţie de răspunsurile primite, va solicita Guvernului să compenseze costurile suplimentare generate de criza energetică, astfel încât să nu fie afectate serviciile medicale oferite pacienţilor.

"Am trimis atât la spitale subordonate Ministerului Sănătăţii, cât şi la toate Consiliile Judeţene o adresă şi vrem să facem o apreciere legată de cheltuielile la utilităţi. Mă refer la energie electrică şi gaz sau încălzire, dacă este vorba de spitale care beneficiază de termoficare. Să vedem comparativ costurile din ultimele trei luni ale acestui an, cu comparativ cu costurile perioadei similare din anul precedent. Şi, dacă vom constata diferenţe apreciabile care pun în pericol funcţionarea spitalelor şi banii necesari pentru servicii medicale, medicamente şi investigaţii, vom face o informare concretă Guvernului României, pentru că trebuie luată o decizie legată de compensarea acestor costuri, încât unităţile sanitare să îşi desfăşoare activitatea normal şi pacienţii să aibă la fel acces la aceleaşi servicii medicale şi medicamente", a declarat Alexandru Rafila, informează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău unde a participat la inaugurarea heliportului construit la această unitate sanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.