Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii estimează că la finele lunii decembrie se va circula pe Drumul de legătură DN 5-Şoseaua de Centura-Pod Prieteniei

Inquam Photos / George Calin
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu alături de Premierul Nicolae Ciucă au inspectat, marţi, şantierul obiectivului de investiţii "Drumul de legătură DN 5 km 60+500 - Şoseaua de Centură- Podul Prieteniei km 61+400", informează un comunicat de presă al MTI.

Stadiul fizic de execuţie pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legătură şi 0,62 km lungime drum reabilitat/lărgit) este de 95%. În aceste condiţii termenul estimat pentru darea în trafic este data de 20 decembrie 2021 urmând ca finalizarea tuturor lucrărilor să se realizeze până în luna aprilie 2022.

"Sunt obiective importante pe care trebuie să le livrăm românilor. Era o ruşine a noastră ca intrarea în ţară să nu arate cum trebuie. Cred că fiecare dintre noi a văzut cum arăta ieşirea sau intrarea în ţară dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat şi putem spune că acum avem şi noi un drum demn de zilele noastre. Aş vrea sa văd astfel de drumuri peste tot în ţară", a spus ministrul Sorin Grindeanu, care a adăugat că va continua vizitele neanunţate pe şantierele obiectivelor de infrastructură şi că va verifica împreună cu cei de la CNAIR şi antreprenorii care este situaţia reală din teren, potrivit Agerpres.ro.

Drumul de legătură, în lungime 5,72 km, are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 şi punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT SRL, contractul a fost semnat în noiembrie 2019, iar valoarea contractului este de 106.638.187,87 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.