Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştri de externe ai Turciei, Rusiei, Iranului şi Siriei s-ar putea întâlni la Moscova

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Miniștri de externe ai Turciei, Rusiei, Iranului și Siriei ar putea avea consultări la începutul lunii mai, ca parte a încercării Rusiei de a ajuta la medierea unei apropieri între guvernele turc și sirian, a declarat luni ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, notează Rador.

Turcia, membră a NATO, a fost un susținător major al opoziției politice și armate a președintelui sirian Bashar al-Assad în timpul unui război civil de 12 ani și și-a trimis propriile trupe în zone întinse din nordul țării.

"Întâlnirea va avea loc cel mai probabil la începutul lunii mai, la Moscova", a declarat ministrul Mevlut Cavusoglu pentru radiodifuzorul A Haber, precizând că aceasta ar putea duce la o întâlnire a liderilor celor patru ţări. Miniștrii sirian și turc al apărării au purtat discuții la Moscova în decembrie, în cadrul celei mai înalte întâlniri la cel mai înalt nivel de la începutul războiului. Moscova este principalul aliat al lui Bashar al-Assad, iar Rusia a încurajat o reconciliere între Damasc şi Ankara. Dar Damascul cere retragerea completă a trupelor turcești pentru ca relațiile să fie restabilite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.