Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit intensificarea misiunii din Irak

NATO

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit, miercuri seară, extinderea misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Irak, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al organizaţiei, conform agenţiei de presă Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Astăzi, miniştrii statelor membre au acceptat în principiu să intensifice misiunea de antrenament a NATO. În prima etapă, acest lucru va însemna preluarea unora dintre actualele activităţi de instruire ale coaliţiei globale", a declarat Jens Stoltenberg.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Secretarul general NATO a subliniat că preluarea unor activităţi ale coaliţiei de contracarare a reţelei teroriste Stat Islamic nu va însemna neapărat suplimentarea efectivelor militare în Irak.

NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad. În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.