Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de externe din NATO se reunesc pentru pregătirea summitului de la Londra

NATO

Miniştrii de externe ai statelor membre ale NATO se reunesc miercuri la Bruxelles, într-un context încă marcat de declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron despre 'moartea cerebrală' în care s-ar afla Alianţa, notează agenţia dpa, potrivit Agerpres.

Cei 29 de miniştri de externe urmează să pregătească summitul NATO ce va avea loc pe 3-4 decembrie la Londra.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Economist în această lună, Macron a acuzat faptul că nici Turcia, nici Statele Unite nu s-au consultat cu aliaţii din NATO atunci când Ankara a lansat operaţiunea în nordul Siriei după retragerea trupelor americane.

Marţi seară, Ministerul de Externe german i s-a alăturat lui Macron, chemând la o regândire a NATO, deşi cancelarul Angela Merkel a descris anterior afirmaţiile preşedintelui francez ca exagerate.

La reuniunea de la Bruxelles, ministrul german Heiko Maas va propune o regândire a modului de coordonare în cadrul Alianţei, a indicat diplomaţia de la Berlin.

Printre alte subiecte aşteptate să se afle pe agenda discuţiilor atât la ministeriala de la Bruxelles, cât şi la summitul de la Londra se află creşterea cheltuielilor militare ale Europei - reclamată de preşedintele american Donald Trump - şi ascensiunea Chinei pe scena mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.