Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii de externe din UE examinează posibilitatea reluării misiunii navale Sophia

News24
Libia

Miniştrii de externe ai ţărilor din Uniunea Europeană se reunesc, luni la Bruxelles în Consiliul Afaceri Externe (CAE), pentru a analiza posibilitatea monitorizării embargoului asupra armelor impus Libiei prin intermediul unei misiuni navale, inactivă în prezent şi care a fost suspendată din acuza dezacordurilor dintre Cei 27, transmite DPA potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană a promis să depună toate eforturile pentru a împiedica intrarea armelor în Libia, dar între statele membre există divergenţe asupra reluării patrulării maritime în cadrul operaţiunii Sophia.

Unul dintre statele membre care se opune vehement reluării operaţiunii Sophia este Austria.

Navele participante la operaţiune s-au implicat şi în salvarea migranţilor pe mare până când misiunea Sophia a fost suspendată la finalul anului trecut din cauza dezacordurilor privind locul în care ar trebui să fie debarcaţi migranţii respectivi.

Potrivit unor surse diplomatice europene, luni nu este aşteptat un acord politic privind viitorii paşi în acest dosar, considerat esenţial de şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Pe agenda reuniunii CAE se mai află planul pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, prezentat recent de preşedintele american Donald Trump şi criticat deja de Borrell, o întâlnire cu ministrul de externe indian Subrahmanyam Jaishankar şi relaţiile UE cu Uniunea Africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.