Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniștrii de Interne din cele 16 landuri ale Germaniei au decis expulzarea în Siria a sirienilor condamnați pentru infracțiuni grave

Prokerala.com
douma siria

Miniștrii de Interne din cele 16 landuri ale Germaniei au decis joi, în urma unei reuniuni, să permită din nou expulzările către Siria, interzise până acum din cauza războiului din această țară, însă doar „criminalii periculoși” vor putea fi deportați, informează Le Figaro, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Decizia miniștrilor ar urma să modifice interdicția impusă la nivel național și reînnoită din șase în șase luni, potrivit căreia cetățenii sirieni nu pot fi expulzați din Germania către Siria din cauza războiului din această țară.

„Va exista o interdicție privind expulzările către Siria, cu excepția infracțiunilor foarte grave”, a declarat Hans-Joachim Grote, președintele Conferinței miniștrilor de Interne, citat de agenția germană de presă DPA.

„Cum le-am putea justifica noi cetățenilor noștri că cineva care a comis o infracțiune foarte gravă și-ar putea păstra statutul de refugiat? La un moment dat, aceste drepturi pe care noi le acordăm pot fi și retrase”, a adăugat oficialul.

Cu toate acestea, această idee ar urma să se lovească de o serie de probleme de ordin practic. „Nu avem în acest moment niciun fel de interlocutor în Siria, aceasta este principala dificultate. Dar dorința de a expulza infractorii periculoși către Siria și Afganistan există”, a adăugat Grote. O altă problemă practică pentru această inițiativă este aceea că va trebui discutată în fiecare land în parte.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

Dezbaterea în acest sens a provocat controverse în ultimele luni, în condițiile în care conservatorii din partidul cancelarului Angelei Merkel își doresc din ce în ce mai mult expulzarea sirienilor și afganilor care comit infracțiuni grave, mai ales pentru a răspunde așteptărilor unei importante părți a electoratului lor, tot mai tentat să voteze pentru partidele de extremă dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.