Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii din G7 condamnă restricţiile la libertatea femeilor

www.paginadepolitica.ro
văl islamic

Miniştrii de externe ai ţărilor din G7 reuniţi în Germania până la sfârşitul săptămânii au condamnat restricţiile din ce în ce mai severe impuse de talibani libertăţilor femeilor afgane, obligate mai ales să poarte vălul integral în public, scrie AFP preluat de agerpres.

"Condamnăm introducerea unor măsuri din ce în ce mai restrictive, care reduc drastic capacitatea a jumătate din populaţie de a participa la societate" în mod liber şi cu drepturi egale, au afirmat miniştrii într-un comunicat dat publicităţii joi.

Ei s-au referit, printre altele, la un decret promulgat săptămâna trecută care impune femeilor portul voalului integral în public.

La sfârşitul lui martie, talibanii au închis, de asemenea, liceele şi colegiile pentru fete, la doar câteva ore după redeschiderea lor, anunţată de mult timp.

Ei se izolează "astfel şi mai mult de comunitatea internaţională", au subliniat miniştrii G7, cerându-le să ia măsuri "urgente" de ridicare a restricţiilor impuse fetelor şi femeilor.

Şefii diplomaţiei se reunesc până sâmbătă în oraşul Wangels, pe malul Mării Baltice. Sprijinul pentru Ucraina în faţa invaziei ruse va fi în centrul discuţiilor.

G7 reuneşte şapte dintre cele mai bogate puteri de pe planetă: Germania, Franţa, Italia, Canada, Statele Unite Japonia şi Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.