Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii energiei au convenit asupra obiectivelor energetice ale UE după 2021

www.magnanews.ro
energie electrică

Miniştrii energiei din statele membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un acord privind obiectivele de economisire a energiei după 2021, transmite Reuters preluat de agerpres.

Comisia Europeană a propus un obiectiv global de creştere cu 30% a eficienţei energetice şi o ţintă anuală de economii cu energia de 1,5% până în 2030. În paralel, potrivit Comisiei, s-ar crea 400.000 de locuri de muncă, produsul brut al economiei europene ar creşte cu 70 de miliarde de euro, iar importurile de gaze ale Uniunii ar scădea cu 12%. Comisarul european pentru energie, Miguel Arias Canete a afirmat că acordul final a fost mai puţin ambiţios. 

Oricum, prevederile convenite de miniştri urmează să fie discutate cu Parlamentul European. 

Reuniunea ministerială de la Luxemburg a durat câteva ore, din cauza controversei între susţinătorii unor ţinte ambiţioase în domeniul energetic şi cei care doreau mai multă flexibilitate în modul de calcul al economiilor. Canete a declarat că dacă nu s-ar fi ajuns la un niciun acord, ar fi fost încă un semnal negativ după "evenimentele recente din politica privind schimbările climatice". 

Luna aceasta, Statele Unite s-au retras din Acordul de la Paris pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ca mijloc de combatere a încălzirii globale. După decizia în acest sens a preşedintelui american Donald Trump, UE s-a angajat să preia rolul de lider al eforturilor de a limita efectele poluării asupra climei, reaminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.