Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii europeni ai Sănătăţii vor îmbunătăţirea vaccinării refugiaţilor ucraineni

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Miniştrii europeni ai Sănătăţii au discutat marţi despre necesitatea de a îmbunătăţi vaccinarea refugiaţilor din Ucraina, dintre care jumătate sunt copii, împotriva unor boli precum poliomielită şi rujeolă, dar şi împotriva COVID-19, potrivit AFP.

"Considerăm că acoperirea vaccinală" împotriva acestor trei boli "este prioritară", a declarat directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles.

Comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, a anunţat că aproximativ 200.000 de vaccinuri împotriva difteriei şi tetanosului vor fi trimise Ucrainei cu ajutorul unei donaţii a laboratorului Sanofi şi că 70.000 de doze suplimentare sunt destinate refugiaţilor ucraineni din Cehia, Slovacia şi Republica Moldova.

Aproximativ 3,9 milioane de persoane au fugit deja de războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

Stella Kyriakides a dat asigurări că UE dispune de "suficiente vaccinuri pentru a asigura acoperirea refugiaţilor ucraineni", relatează Agerpres.ro.

"Există mari lacune în privinţa vaccinării în rândul celor care vin din Ucraina, nu doar în ceea ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19, ci şi în cazul altor vaccinuri", a spus ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach. Aceste lacune "trebuie acoperite", însă "ele îi ameninţă pe refugiaţi, şi nu populaţia" europeană, a precizat el.

Ucraina, ţară cu un sistem de sănătate cu numeroase probleme, se numără printre cele mai sceptice state în privinţa vaccinurilor în general, conform unui studiu din 2019 al revistei americane Nature.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.