Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii Finanţelor din ţările UE susţin simplificarea reglementărilor fiscale

UE Uniunea europeana

Miniştrii de Finanţe din ţările Uniunii Europene au oferit susţinere, sâmbătă, unui proiect de simplificare a reglementărilor fiscale europene, pentru a le face mai transparente şi mai previzibile, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru definitivarea modificărilor, relatează agenţia Reuters, conform Mediafax.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte în exerciţiu al Comisiei Europene, a declarat că miniştrii de Finanţe au acceptat ideea propusă de Consiliul Fiscal European (EFB), un organism independent, în sensul concentrării reglementărilor pe cuantumul datoriilor şi pe buget.

"În mod categoric, aceasta este o opţiune de analizat şi a primit o largă acceptare. Multe state membre s-au pronunţat în favoarea simplificării reglementărilor în sensul sporirii transparenţei şi predictibilităţii", a spus Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte CE pentru Euro şi Dialog Social.

"Avem nevoie de analize suplimentare şi de noi discuţii, pe care Comisia Europeană trebuie să le efectueze până la sfârşitul anului", a subliniat Dombrovskis.

Conform propunerilor, Comisia Europeană se va concentra de acum pe reglementările privind datoriile suverane şi cuantumul bugetelor naţionale.

În prezent, datoriile suverane sunt limitate la 60% din PIB, iar deficitul bugetar la 3%.

Potrivit propunerilor, ţările care au datorii peste 60% din PIB vor trebuie să menţină cheltuielile bugetare sub marja de creştere economică potenţială, pentru a evita amplificarea inflaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.