Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrii isi dau peste degete in Guvern. Economia si Finantele, confruntare pe bacsis

bacsis

Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, consideră că ar trebui să se renunţe la actuala formulă de impozitare a bacşişului, spunând că "nu acolo era evaziunea fiscală". Astfel el critica o masura sustinuta de ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

"Părerea mea personală este că trebuie găsită o altă soluţie, o altă paradigmă, pe baza unei declaraţii. Dacă menţinem, totuşi, ideea, (să se facă-n.r.) pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, la sfârşitul lunii, în cel mai rău caz. Dar nu acolo era evaziunea", a declarat Tudose joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa.

Problema impozitării bacşişurilor a fost ridicată şi în cadrul întâlnirii pe care ministrul Economiei a avut-o, joi dimineaţă, cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Tudose a propus varianta unei declaraţii lunare a veniturilor obţinute din bacşiş, apreciind, totodată, că este nevoie de controale ANAF la unităţile economice, dând ca exemplu ceea ce s-a întâmplat pe litoral în minivacanţa de 1 mai.

"Prezenţa ANAF pe litoral, în minivacanţa de 1 mai, a dus la nişte concluzii absolut surprinzătoare. Cifrele arată că, din punct de vedere statistic, pe litoral, de 1 mai, au fost prezenţi la fel de mulţi turişti ca tot anul trecut. Adică undeva ceva scârţâie. (...) Altfel, tot ne plângem că nu sunt bani de drumuri, pentru sănătate, pentru administraţia publică locală, pentru investiţii, pentru tot ce doriţi, dar, când mai strângem un pic şurubul, toată lumea zice că nu e bine. Ba uite că e bine, că lucrurile intră în normal", a afirmat Tudose.

Ministrul Economiei a avut, joi, o întrevedere cu oameni de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au participat şi prefectul Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.