Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii Muncii din principalele economii ale lumii vor să îi protejeze pe muncitorii din aşa numita economie informală

en.xinfinance.com
summit g20

Miniştrii Muncii din principalele economii ale lumii au anunţat miercuri că vor să introducă norme mai stricte pentru a-i proteja pe muncitorii din aşa numita economie informală (-gig-economy-n.r.), transmite Reuters.

Într-un comunicat publicat la finele reuniunii din Sicilia a miniştrilor Muncii din G20, aceştia au subliniat că vor să evite orice clasificare greşită a statutului muncitorilor din economia informală care "să îi împiedice să beneficieze de aceeaşi protecţie şi aceleaşi drepturi ca şi alţi angajaţi".

Reuniunea miniştrilor Muncii din G20 vine într-un context în care Uniunea Europeană se pregăteşte să propună, până la finele anului, un cadru de reglementare valabil la nivelul blocului comunitar, iar tribunalele şi organismele de reglementare au început să răspundă la ceea ce au perceput ca fiind nereguli ale economiei informale, scrie Agerpres.ro.

Sindicatele dau vina pe outsourcing şi utilizarea unor algoritmi de management a forţei de muncă pe platformele digitale internaţionale pentru erodarea drepturilor şi salariilor.

De asemenea, miniştrii Muncii din G20 s-au angajat miercuri să promoveze ocuparea în rândul femeilor dincolo de obiectivul general, privind reducerea cu 25% până în 2025 a decalajelor de participare pe piaţa muncii, stabilit de liderii din G20 la Brisbane în 2014.

"Noul angajament vizează pur şi simplu promovarea ocupării pentru femei, cu o atenţie specială pentru calitatea muncii şi remunerării, în ideea de a răspunde la decalajul salarial între sexe", a declarat ministrul italian al Muncii, Andrea Orlando, care a prezidat reuniunea din Sicilia.

Miniştrii Muncii au discutat miercuri şi despre modificarea practicilor de lucru în urma pandemiei de coronavirus. "Smart working oferă muncitorilor posibilitatea de a reconcilia mai bine munca şi viaţa privată, însă trebuie să le fie garantată aceeaşi protecţie şi oportunităţi ca şi muncitorilor de la birou, în special aşa-numitul drept de a se deconecta", au apreciat miniştrii Muncii într-un comunicat comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.