Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru arestat pentru deturnare de fonduri

jurnaldevrancea.ro
catuse

Justiţia rusă a ordonat arestarea ministrului adjunct al culturii Grigori Pirumov, acuzat că ar fi deturnat aproape 640.000 de euro dintr-un fond destinat restaurării unei vechi mănăstiri, au informat miercuri agenţiile ruseşti de presă, potrivit AFP.

Viceministrul a fost plasat în detenţie preventivă până în 10 mai de justiţie, care îl suspectează că ar fi deturnat aproape 50 de milioane de ruble din bugetul alocat restaurării Mănăstirii Novodevici din Moscova, clasată în patrimoniul mondial de către UNESCO, falsificând sau exagerând costul lucrărilor. 

Pirumov a respins acuzaţiile care i s-au adus, afirmând că 'nu este capabil să comită acte ilegale', potrivit agenţiei Interfax. Dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă o condamnare de până la 10 ani închisoare, potrivit Agerpres

În acest dosar, anchetat de serviciile de securitate ruse, este implicat şi un alt responsabil din Ministerul Culturii şi directorul societăţii care şi-a adjudecat restaurarea mănăstirii. 

Acest scandal ar putea să se repercuteze asupra ministrului culturii Vladimir Medinski, un apropiat al preşedintelui Putin, care şi-a făcut un obiectiv din finanţarea publică a proiectelor patriotice care glorifică istoria rusă. 

Corupţia este un rău endemic în Rusia, care cangrenează ţara şi subminează încrederea populaţiei de mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.