Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE: Companiile de stat au fost jefuite de portocalii care vor din nou la guvernare

sigla alde

Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE și ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, s-a arătat surprins de modul populist în care Alina Gorghiu încearcă să profite de pe urma situației muncitorilor unora dintre companiile a căror criză financiară încă nu a luat sfârșit. Gerea îi atrage atenția că vinovați de această situație sunt noii parteneri politici care au pus stăpânire pe PNL și în a căror guvernare a fost patronat jaful 'băieților deștepți din energie', așa cum o arată și anchetele aflate în derulare.

'Nu este corect ca doamna Alina Gorghiu să dea vina pe acest guvern pentru faptul că unele companii în care statul este acționar majoritar se află în situații dificile. Îi readuc aminte doamnei Gorghiu perioada în care era în USL și în care criticam împreună faptul că Oltchim, Hidroelectrica, complexele energetice au ajuns în pragul falimentului din cauza jafului pe care l-au patronat cei care îi sunt, mai nou, amici politici: cei de la PDL... Spre deosebire de noul PDL, Guvernul nu a abandonat aceste companii. Încearcă să le salveze, pe unele deja a reușit, iar acolo unde administratorul special sau Consiliul de Supraveghere decid și disponibilizări, se iau toate măsurile, de la salarii compensatorii la programe de reprofesionalizare și găsirea de noi investitori în acele zone, pentru ca oamenii să treacă peste această perioada, a precizat Gerea

"Despre 'manțogăria' de la Complexul Energetic Oltenia, despre cum au jefuit cei de la PDL, o poate spune fiecare angajat de la Oltchim, de la Hidroelectrica sau Complexul Energetic Hunedoara. Cea mai elocventă dovadă o reprezintă anchetele pe care instituții ale statului le desfășoară acolo, anchete care vizează guvernarea portocalie, adică aceiași oameni care încearcă să revină la putere sub culorile PNL. Aceiași pedeliști care au mărit TVA și au tăiat salariile și pensiile ca să aibă ei ce fura, iar cum sabotează noul Cod Fiscal, afectând interesele mediului privat și ale tuturor cetățenilor, doar pentru că acest guvern și-a asumat responsabilitatea de a readuce România în prim-planul opțiunilor investitorilor străini goniți de politica dusă până în 2012', a mai spus Andrei Gerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.